Tlf: 36 72 65 80

Vojensvej 31-39, 2610 Rødovre

Hvad er splitleasing?

Kører du meget erhvervskørsel, behøver du ikke blive beskattet af fri bil.

Splitleasing betyder, at omkostningerne på bilen bliver delt mellem din erhvervsmæssige kørsel og din private kørsel. Kører du f.eks. 80% erhvervskørsel og 20% privatkørsel, bliver 80% af alle bilens omkostninger faktureret til firmaet, mens 20% faktureres til dig privat.

Vi tilbyder splitleasing i samarbejde med vores leasingselskab Carta Autofinans. Hos Carta Autofinans varetages al administration i forbindelse med splitleasingen. Du får som vores splitleasingkunde udleveret et benzinkort, der er tilknyttet splitleasingaftalen, og alle fakturaer på service, reparationer m.m. sender du til Carta Autofinans, der fordeler omkostningerne procentvist til henholdsvis privat og erhverv. Denne løsning sparer dig for uendelige mængder af administration, og du kan i stedet f.eks. bruge tiden på at nyde at køre i din lækre bil.

2 store fordele ved at vælge splitleasing

1. Ingen beskatning af firmabil:

Da du betaler for din private kørsel, bliver du ikke beskattet af fri bil. I stedet for bliver du faktureret for bilens omkostninger svarende til den procentdel du bruger bilen privat. Kører du meget erhvervskørsel, er den procentvise omkostning ofte langt lavere end “fri bil”-beskatningen, og du kan her spare meget.

2. Færre udgifter for firmaet:

Hvis dit kørselsforbrug f.eks. lyder på 80% erhvervskørsel og 20% privatkørsel, sparer firmaet 20% i forhold til almindelig erhvervsleasing.

Er du selvstændig og kan køre i bilen både erhvervsmæssigt og privat, er splitleasing derfor en ekstra gunstig løsning. Dit firma sparer omkostningerne til privatkørsel, samtidig med at du sparer beskatningen. Samme fordele får du, hvis du, sammen med en evt. arbejdsgiver indgår en splitleasingaftale.

 

Vær dog opmærksom på, at du som udgangspunkt skal køre mere end 60% erhvervsmæssig kørsel, før splitleasing sparer dig penge. Er din erhvervsmæssige kørsel over 60%, kan vi derfor anbefale splitleasing.

I nogle tilfælde kan det dog godt betale sig at splitlease, selvom du kører under 60% erhvervskørsel. Det kan f.eks. være i tilfælde, hvor du selv ejer virksomheden, eller hvis der er tale om eksklusive biler med høj beskatning. Men typisk kan erhvervsleasing eller privatleasing dog bedre betale sig for dig, der har under 60% andel som erhvervskørsel.

Vi står naturligvis altid klar med rådgivning, hvis du er i tvivl om, hvad der vil være det mest hensigtsmæssige for dig.

Krav til køreregnskab fra SKAT

Bemærk, at der er krav fra SKAT vedrørende korrekt registrering af de kørte kilometer. Det løses ved hjælp af en elektronisk kørebog, som derfor også er et krav ved splitleasing.

Kørebogen gør det overskueligt at registrere fordelingen af din kørsel, da den automatisk logger kørslen. Eneste krav er installation af en GPS, der logger din fordeling af kørsel i en online kørebog.

Er du interesseret i at læse mere om kravene fra SKAT, kan du læse en række spørgsmål og svar til SKAT vedr. splitleasing.